FORSIDENHISTORIKKSTYRETMEDLEMMENETREFFPLASSENTREFFMERKERGJESTEBOKARKIVLINKEREPOST
 
  Arkiv - 20 - års jubileum

STORFJORD MCK – 20 ÅR
Av: Trond Roger Larsen, medlem i 20 år

Innledning.
Den 27. september 2005 hadde Storfjord MCK bursdag og fylte 20 innholdsrike år. Vi er stolte over å ha kunnet feire jubileum, og vi delte gleden sammen med mc-entusiaster rundt om i landsdelen og Nordkalotten med et innholdsrikt jubileumstreff. Gjennom tiden, har Storfjordtreffet blitt et kjent og kjært mc-treff i mange hjerter. Vi er også stolte over å kunne disponere eget treffområde, hvor vi i løpet av tidens tann etter hvert har bygd opp fasiliteter til beste for oss medlemmer og treffdeltakere. Akk ja, tidens tann tærer jo også på våre bygninger. Vi kom i gang med oppussingen av kafeen til jubileumstreffet. Et jubileumstreff vi håpet ble det største og kvalitetsmessig det beste noensinne (the best mc-meeting ever).

Klubbens renome i kommunen er god og vi oppfattes som seriøse trafikkanter. Vi har heldigvis vært forskånet fra alvorlige ulykker i løpet av disse 20 årene. Kanskje kan noe av æren være klubbens internjustis for å påpeke uvøren kjøring, og at man ”passer på” hverandre slik at alkoholinntaket natt til søndag reduseres fordi man også skal hjem etter en hyggelig treffhelg – Det er ikke tøft å være død. Videre har ikke Storfjord MCK vært klubben for racingmiljø og raske racingmodeller. De som var med i begynnelsen og startet klubben med sine Suzuki GSèr, Kawa Z`er og Yamaha FJèr, representerte vel det som skulle bli et touringmiljø. Senere kom jo XVZ, Cavalcade og Gold Wing som arvtakere av slitne rekkefirere med oljelekkasje og sprukne setetrekk.

Det er ikke bare dugnad og plikter i klubben. Som takk for innsatsen i året, sponser klubben både gratis årsfester og fellesturer. Vi har vært på Svalbard, og i jubileumsåret var de fleste av medlemmene på jubileumscruise med Color Fantasy til Kiel.
Vi tror at jubileumsåret har bidratt til at flere mc-entusiaster har ”oppdaget” Storfjordtreffet og tar opp arven fra mange av dem som er blitt grå i håret, eller kanskje ikke har hår i det hele tatt...

Storfjord MCK blir til

Kristen Are, Bjørn Even og Kjell Arne var vel de første som var på ”stripa” i begynnelsen av 80-tallet. Mc-basillen spredte seg relativt raskt i området, og sommeren 84 og 85 var det allerede 10-12 sykler på treff. De mest besøkte treffene den gang var jo Harstad, Bodø og Gällivarre. Personlig synes jeg at Midnattsolträffen i Gällivarre var sesongens høydepunkt, som var noe stort med mange deltakere og spesielle treff-leker. Tromstreffet, Istind Rally, Polartreffet, Nordkalott-treffet, Malangstreffet, Sørreisatreffet, husker jeg også som trivelige treff.
I løpet av disse to sesongene, ulmet det tanker om at vi i Storfjord skulle organisere oss i en klubb med mål om å ha eget treff. Det var ikke klubber i nærheten som vi naturlig soknet til heller. Kristen Are var medlem i Malangen MCK, men ble med i planleggingen av egen klubb i heimbygda.

Den 6. september 1985 ble det holdt et ”luftingsmøte” i Helsehuskjelleren på Oteren om det var interesse for å danne mc-klubb i Storfjord. Det var 15 fremmøtte, hvorav 4 jenter. Man ble der enige om å innkalle til stiftelsesmøte den 27. september. Frem til da ble det nedsatt en valgkomite og man skulle finne noen som kunne tegne motiv til klubbmerke.
Jeg tok kontakt med Wiggo Hansen på Lyngskroa som hadde talent for å tegne. Selv om Storfjord Snøscooterforening også hadde kommunens kjente fjellmotiv Otertind i sitt klubbmerke, tok vi sjansen på å benytte Otertind som bakgrunn i vårt merke og. Motorsykkel og midnattsola som bader vegen i rødt, var i det hele Wiggos ide. Klubbmotivet var egentlig et svært godt forslag som ble fremlagt for stiftelsesmøtet til godkjenning.

Stiftelsesmøte den 27. september 1985 ble holdt på Lyngskroa Motell. Det var 31 fremmøtte, hvorav 12 jenter. Sak 1 var hvilket klubbnavn vi skulle ha.
Tom foreslo Bike Mc klubb
Trond Roger foreslo Storfjord MC klubb
Britt Nylund foreslo Storfjord & omegn MC klubb
Paul Bakke foreslo Storfjord Motorklubb
Kjell Arne foreslo Nord Troms MC klubb
Et annet forslag var også Lyngenfjord MC klubb

Etter avstemning ble Storfjord MC klubb valgt som klubbnavn med overveldende flertall.
Deretter ble forslaget til klubbmerke godkjent uten endringer.

Det første styret frem til ordinært årsmøte besto av leder Trond Roger Larsen, nestleder Kjell Arne Olsen, sekretær Karl Erik Karlsen, kasserer Gerd Larsen og styremedlem Målfrid Lockert.
Første festkomite var leder Leif Erik Johansen og medlemmene Tone Larsen og Roger Mikalsen.
Revisorer: Idar Mikkelsen og Malvin Nygård.
Styret skulle fungere som treffkomite.

Etter avtale med journalist Karl Ingebrigtsen i Nordlys, stilte mange av oss opp til intervju noen dager etter. Mange bilder og positiv omtale kom på trykk over en hel side den 5. oktober.

Treffplassen

Arbeidet med å skaffe et område for å arrangere Storfjordtreffet startet straks. Det var bl.a. forslag på området ved Otertun på Oteren og Signalnes i Signaldalen. Otertun hadde lite teltvennlig areal, og grunneieren av Signalnes-eiendommen ønsket ikke å leie ut arealer pga. av brannfare. Kristen Ares far, Johan Figenschau, var veldig posititiv og velvillig innstilt på å hjelpe oss. Vi inngikk avtale om å bruke området ved Borgen, men vi måtte snakke med NVE-folkene som på den tiden eide og brukte mannskapsboligen. De skjønte etter hvert at det var liten mulighet å sove i treffhelga, og ble også borte etter par treff.

Klubben hadde ingen penger våren 86. Avlikevel med god hjelp fra bl.a. Heimevernet, Lyngskroa, Indre Storfjord AUF fikk vi ordnet et meget provisorisk treffområde. Jeg har også lyst å nevne campingbussen til Øystein Steinlund som først ble brukt til administrasjon og senere til lagring av utstyr over vinteren. Han donerte den også etter hvert til klubben. Som takk for det og utallige dugnadstimer og vakttimer foran grillen, fikk han æresmedlemsskap i klubben.
Treffene i 87 og 88 foregikk med det samme utstyret. Straks treffet 88 var over, startet grunnarbeidet med kiosken. Sammen med kafeen som ble påbegynt i 89 sto også kiosken fiks ferdig til 5-årsjubileet i 1990. Senere har vi bygd dansepaviljong, kjøpt våtromsbrakker til sanitærbygg, overtatt NVE-huset og ominnredet NVE-lageret til Sjåen Pub.

Som nevnt innledningsvis har vi startet restaureringsarbeidet. Både kafeen og danseplatten har vært igjennom mang en hard vinter, og bærer noe preg av tidens tann. Kafeen sto ferdig til jubileumstreffet. Samtidig bygde vi en ny grill som er blitt veldig praktisk og høvelig.
Vi opplevde besøksrekord i 2004 med 396 sykler. Treffområde har mange kvm som ikke har vært egnet til telting, og vi innså at det begynte å bli dårlig plass. Vi har nå ”rotet” det kraftig til og fjernet trær og røtter slik at teltområdet skal bli mye større. Utedoene bak kafeen så sine siste dager i høsten 2004. TPG (treffplassgeneralen) tok en generalavgjørelse og meide bygningen med hjulasteren. Til jubileumstreffet hadde vi nye og permanente do ferdig.

Slik treffplassen etter hvert har blitt, har vi det relativt enkelt med å forberede treffene rent teknisk. Det er veldig bekvemt å kunne ”eie” eget treffområde og disponere den fritt. De siste årene har også HD Owners Club leid treffplassen til deres årlige treff.
Når vi nå fikser området til bedre teltplasser og restaurerer hist og pist, så tror jeg at vi har det mest komplette treffområde i Nord Norge faktisk. Det er ikke mange klubber som har eget anlegg av det jeg kan huske, kanskje ingen?


 
:: Design/ utvikling: STORFJORD DATA - 20©5/ 06 ::